sluit venster

Log in

Gebruikersnaam Wachtwoord Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen

Zoek in de HOVON website

COVID-19

 

Wat betreft HOVON:

Het HOVON Data Center (HDC) en dus ook de HOVON Safety desk blijft onveranderd operationeel om de veiligheid van de patiënten in een HOVON studie te waarborgen.

De levering van studiemedicatie wordt nauwlettend opgevolgd en indien nodig zal tijdig hierover bericht worden.

Centrale lab faciliteiten zijn onveranderd operationeel. Vooralsnog is het mogelijk om patiënten in de HOVON studies te includeren.

 

Wat betreft deelnemende site:

Indien jullie nav COVID-19 situatie de inclusie voor een studie tijdelijk stopzetten graag het HDC per email hierover informeren (mail naar hdc@erasmusmc.nl).

Verder, indien er per protocol bepaalde studie visites/handelingen niet (kunnen) plaatsvinden nav COVID-19 situatie graag documenteren in de patiënten file.

 

Hieronder de uitgebreide instructies voor de twee verschillende doelgroepen:

Instructie voor deelnemende studie sites

Instructie voor nationale coordinatoren van deelnemende landen

 

Voor studie specifieke vragen kun je contact opnemen met de trial manager van de studie of via het algemene HDC email adres (hdc@erasmucmc.nl – voeg HOVON studie nr toe).

 

Bereikbaarheid HOVON:

HOVON Centraal Bureau (HCB):

per email hovonbureau@vumc.nl; telefonisch: (+31) 20 444 2124

HOVON Data Center (HDC):

per mail hdc@erasmusmc.nl; telefonisch: (+31) 10 704 1560 

 

Met vriendelijke groet, Marleen Breems (HOVON General Director) en Bianca Backx (manager HDC)

 

 

Welkom


Welkom op de website van de stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON).

De stichting houdt zich bezig met het verbeteren en bevorderen van behandelmethoden voor volwassen patiënten met hematologische kwaadaardige ziekten, zoals leukemie en lymfklierkanker.

 

Voor wie

De website is in eerste instantie bedoeld voor belanghebbenden uit de medische wereld (artsen, verpleegkundigen, datamanagers, statistici, zorgverzekeraars, etc.) maar kan uiteraard ook door patiënten geraadpleegd worden.


Studies hematologische ziektebeelden

De spil van deze website wordt gevormd door informatie over de diverse HOVON studies van de verschillende hematologische ziektebeelden. Deze vindt u onder het tabblad Studies.

Medici kunnen onder tabblad Werkgroepen andere informatie over lopende studies raadplegen, algemene studie informatie opzoeken (zoals HOVON-richtlijnen, documenten en wetgeving) en behandelprotocollen nagaan.

Via tabblad Werkveld kunt u onder andere bekijken hoe er nieuwe studies worden ingebracht en hoe er deelgenomen kan worden aan de reeds lopende studies.

Patiënten kunnen deze info grotendeels ook inzien. Specifieke informatie voor patiënten vind u in tabblad Patiënt.

 

Beveiliging van informatie

Bepaalde informatie op deze site is beveiligd en kunt u alleen met een toegangscode inzien als u gelieerd bent aan HOVON, en bepaalde bevoegdheden hebt. Voor het aanvragen van een logon zie tabblad Help.

 

Pdf-documenten

Een aantal documenten die u van deze site kunt downloaden zijn in PDF formaat. Om deze files te kunnen lezen moet het programma Adobe Acrobat Reader op uw computer geïnstalleerd zijn. U kunt dit programma gratis downloaden op www.adobe.nl